Telefon: +40215996100
Dă-ne like pe /PremiumLubricants
Protejează ce contează!

Motor pe benzină sau diesel?

O altă dilemă pe care o au majoritatea celor care vor să achiziționeze un autoturism este spre ce tip de motorizare să se orienteze, spre un motor pe benzină sau spre unul pe motorină? Fără îndoială o soluție universal valabilă nu există, fiecare cumpărător urmând să ia decizia în funcție de nevoile sau preferințele lui.

Dezbaterea între cele două tipuri de motorizări este veche și pleacă de la un raționament care este la îndemâna oricui: în ultimii ani, dieselurile au progresat enorm în materie de tehnologie, ceea ce a dus la un plus de rafinament pe șosea și la valori de consum incredibil de mici, în condițiile în care puterea motoarelor este la cote ridicate. În contrapartidă, propulsorul pe benzină este în continuare mult mai rafinat și sliențios, în special în traficul urban unde pornirile dese de pe loc și utilizarea turațiilor jose continuă să nu fie prea plăcute pentru un diesel, oricât de bine optimizat este. Mai ales că noile motorizări pe benzină au devenit mult mai economice, astfel încât diferența de consum față de diesel s-a micșorat semnificativ.

Pentru a veni în ajutorul celor care încă nu sunt hotărâți, vă lăsăm aici cele trei situații care s-au dovedit a fi cele mai puternice în influențarea deciziei de cumpărare:

  • Numărul de kilometri parcurși anual. În cazul în care parcurgeți mai puțin de 15.000 kilometri anual, motorul pe benzină este alegerea cea mai potrivită;
  • Drumuri lungi sau deplasări scurte. Motoarele diesel tind sa fie cele mai potrivite în cazul în care folosiți mașina preponderent pentru drumuri lungi sau călătorii.
  • Dimensiunile autovehiculului. Motorul diesel este mai adaptat pentru autovehiculele de dimensiuni mari

Acum, te invităm să votezi ce alegi între motor pe benzină și motor diesel și poți câștiga premiul acestei săptămâni: cantitatea de ulei de motor Havoline ProDS necesară pentru un schimb al autoturismului tău.

Ce-ai de făcut?

Ne lași mai jos datele după care te putem găsi ca să-ți dăm premiul, apoi îți votezi opțiunea și dai un like paginii noastre de Facebook (aici găsești Regulamentul complet al campaniei).

Gata, asta e tot. Acum doar aștepți tragerile la sorți din fiecare vineri și verifici dacă numele tău apare printre câștigători.

Campania se desfășoară în perioada 17 – 28 iulie, tragerea la sorți săptămânală va avea loc în fiecare zi de vineri la ora 15:00, iar câștigătorii vor fi anunțați printr-o postare publică pe pagina de Facebook /PremiumLubricants.

Mult succes!

--

Concursul nostru s-a încheiat.

Câștigătorii concursului Tips&Tricks din perioada 17 – 28 iulie, sunt:

  1. 1. Nicolae Novacescu, Pantelimon
  2. 2. Iulian Turcească, București