Telefon: +40215996100
Dă-ne like pe /PremiumLubricants
Protejează ce contează!

Când și cum facem schimbul de ulei

July 19, 2018

Schimbarea uleiului reprezintă una dintre cele mai importante operațiuni de întreținere a autovehiculelor. Trebuie făcută obligatoriu o dată pe an sau la fiecare 10-15.000 km parcurși, conform recomandărilor producătorului de autovehicul sau în funcție de regimul de utilizare.

Trebuie ținut cont că atunci când vorbim de mentenanță, siguranța trebuie pusă pe primul loc și nu-și are loc niciun compromis.

Dacă utilizarea zilnică a autoturismului presupune trasee scurte în condiții de trafic aglomerat, motorul este suprasolicitat și necesită schimbarea mai frecventă a uleiului.

Pont: citiți manualul de întreținere care poate avea recomandări atât pentru utilizarea în condiții normala, cât și pentru utilizarea în condiții severe.

Ce tip de ulei să folosesc?

Este cel mai des întâlnită întrebare, iar alegerea nu este atât de ușoară precum pare. Mai întâi trebuie consultată cartea tehnică sau manualul de întreținere al autovehiculului. Aici găsim informații despre tipurile de uleiuri pe care le puteți folosi însă, de cele mai multe ori, producătorul recomandă mai multe uleiuri, cu diferite grade de vâscozitate. Cum alegem, totuși? Ar fi bine să consultați un specialist care vă va recomandă un ulei de motor în funcție de VIN-ul (Vehicle Identification Number) automobilului sau seria de șasiu), dar și în funcție de regimul de funcționare sau de sezonul pentru care se pregătește autovehiculul. Vara se folosesc uleiuri mai groase, dar dacă se rulează tot anul cu un singur schimb de ulei, atunci trebuie folosit un ulei mai subțire.

Dacă aveți un buget limitat puteți alege un ulei mineral sau semi-sintetic, însă trebuie să știți că cel mai ridicat grad de protecție îl oferă un ulei de motor full-sintetic.

KEEP GOING

        Cine ar fi crezut că un ulei de motor poate să-ți spună: Continuă să înveți! Continuă să...

Află mai mult

Lumea Delo așa cum nu ai văzut-o niciodată

O incursiune, în lumea produselor Delo, care te va ajuta să înțelegi ce înseamnă protecție totală a motorului, de la un capăt la celăl...

Află mai mult

Numărul 13 a fost cu noroc

Suntem bucuroși sa vă anunțam că în competiția 4V Rally Raid Dobrogea România 2109, membrii echipajului cu numărul 13, Ioan Pausan și D...

Află mai mult