Telefon: +40215996100
Dă-ne like pe /PremiumLubricants
Protejează ce contează!

Când și cum facem schimbul de ulei

July 19, 2018

Schimbarea uleiului reprezintă una dintre cele mai importante operațiuni de întreținere a autovehiculelor. Trebuie făcută obligatoriu o dată pe an sau la fiecare 10-15.000 km parcurși, conform recomandărilor producătorului de autovehicul sau în funcție de regimul de utilizare.

Trebuie ținut cont că atunci când vorbim de mentenanță, siguranța trebuie pusă pe primul loc și nu-și are loc niciun compromis.

Dacă utilizarea zilnică a autoturismului presupune trasee scurte în condiții de trafic aglomerat, motorul este suprasolicitat și necesită schimbarea mai frecventă a uleiului.

Pont: citiți manualul de întreținere care poate avea recomandări atât pentru utilizarea în condiții normala, cât și pentru utilizarea în condiții severe.

Ce tip de ulei să folosesc?

Este cel mai des întâlnită întrebare, iar alegerea nu este atât de ușoară precum pare. Mai întâi trebuie consultată cartea tehnică sau manualul de întreținere al autovehiculului. Aici găsim informații despre tipurile de uleiuri pe care le puteți folosi însă, de cele mai multe ori, producătorul recomandă mai multe uleiuri, cu diferite grade de vâscozitate. Cum alegem, totuși? Ar fi bine să consultați un specialist care vă va recomandă un ulei de motor în funcție de VIN-ul (Vehicle Identification Number) automobilului sau seria de șasiu), dar și în funcție de regimul de funcționare sau de sezonul pentru care se pregătește autovehiculul. Vara se folosesc uleiuri mai groase, dar dacă se rulează tot anul cu un singur schimb de ulei, atunci trebuie folosit un ulei mai subțire.

Dacă aveți un buget limitat puteți alege un ulei mineral sau semi-sintetic, însă trebuie să știți că cel mai ridicat grad de protecție îl oferă un ulei de motor full-sintetic.

Premium Lubricants a fost și la SAB 2019

După cum mulți dintre voi știți deja, între 10 și 20 octombrie, am fost prezenți și la Salonul Auto & Accesorii București 2019. ...

Află mai mult

Cum alegem uleiul de motor pentru sezonul rece?

Mulți dintre noi am răms cu ideea că motorul mașinii ar trebui să aibă un ulei diferit în funcție de anotimp. Respectiv, un tip de ulei ...

Află mai mult

Cum a fost la Salonul Auto București 2019

Dacă n-ai trecut pe la SAB 2019, dar vrei să vezi cum a fost și ce-ai pierdut, dă un "play" pentru rezumatul în imagini al salonului auto. ...

Află mai mult